Tips voor het uitnodigen van bezoekers op uw stand

Gaat u binnenkort deelnemen aan een vakbeurs? Vraagt u zich af hoe u zoveel mogelijk bezoekers kunt uitnodigen op uw stand? ABC Display geeft u graag een aantal tips voor het uitnodigen van bezoekers op uw stand. U kunt het aan het toeval overlaten hoe druk bezocht uw stand zal zijn, maar u kunt het lot ook zelf in handen nemen. Laat uw klanten weten dat u deelneemt aan de beurs en zorg er voor dat potentiële klanten weten dat u aanwezig bent.

Een goede promotie is het halve werk

Tip 1. Nodig uw klanten persoonlijk uit!
Wij hebben het al vaker gezegd, maar het is dan ook cruciaal. Nodig uw klanten persoonlijk uit. U kunt ze bellen, maar dat hoeft niet perse, via e-mail mag ook, dat is helemaal geen probleem. Zo lang u de e-mail maar wel persoonlijk adresseert. ‘Beste heer Puk, Wij nodigen u graag uit….’ Zorg altijd dat er een call-to-action in uw mail zit. Bijvoorbeeld, laat men zich opgeven om te komen of reageren om een afspraak te maken.

E-mailuitnodigingen kunt u het best met een mailprogramma versturen, zoals Mailchimp. Zo kunt u precies zien wie de mail ontvangen en geopend heeft. De ontvanger kan gemakkelijk en direct reageren via een link in de mail. Let wel op, veel (Gmail) servers zien mailings als spam. U kunt het beste, wanneer u de mailing via uw eigen mail verstuurd, uw e-mail extensie laten certificeren, zo ziet de ontvanger dat de mail afkomstig is van een legitiem e-mailadres. Overigens wanneer u gebruik maakt van een mailprogramma wordt dit automatisch door het programma gedaan.

Tip 2. Een ouderwetse kaart werkt nog steeds
Naast het sturen van een uitnodiging per e-mail kunt u het beste ook een kaart sturen per post. Mocht de e-mail niet gezien worden dan ligt de kaart in ieder geval op het bureau. Een fysieke uitnodiging werkt nog steeds goed, alhoewel het voor het milieu minder goed is.

Tip 3. Bedenk een ludieke actie
Een mooie kaart wordt nog steeds gewaardeerd door de meeste bedrijven. Maar wilt u nu eens echt opvallen, stuur dan een mooie doos, geheel bedrukt met uw campagne boodschap, met een bijpassende uitnodiging en bijvoorbeeld een kleine gift erin. En als u helemaal wilt opvallen, breng deze dan zelf (of laat dit door een aantal studenten doen) naar uw klanten. Geheid dat u opvalt en dat hun interesse gewekt is!

Wij geven u graag meer tips voor het uitnodigen van bezoekers op uw stand

Tip 4. Biedt mensen een korting aan
Biedt uw bezoekers een extraatje aan als ze uw beursstand komen bezoeken. Met een korting of een gift. Laat mensen weten dat het de moeite waard is om tijdens de beurs zaken te doen. Geef duidelijk aan dat deze actie alleen tijdens de beurs geldt. De onderbewuste brein is daar heel gevoelig voor. Men loopt niet graag iets mis…

Tip 5. Pas uw website aan
Wanneer u gaat deelnemen aan een beurs pas dan uw website aan. Geef uw deelname weer op de homepagina. Communiceer dat men een korting ontvangt als men langs komt en laat weten wanneer de beurs plaatsvindt, waar het is en wat uw standnummer is, zodat ze u gemakkelijk kunnen vinden.

Tip 6. Maak gebruik van social media
Wilt u bezoekers trekken die u nog niet kent of die nog geen klant bij u zijn? Zet dan ook social media in. Zet een bericht op linkedIn of op facebook als u een zakelijk account heeft. U mag dan best wel een aantal posts hierover plaatsen. Een keer is niet genoeg, ‘herhaling is belangrijk’. Gebruik er ook en mooie foto bij, dan valt de post meer op. Tegenwoordig worden er ook uitnodigingen gepost via Facebook, meld u daar aan, dan ziet uw netwerk ook dat u daar aanwezig bent.

Extra tip!

Een mooi ingerichte beursstand geeft uw klanten een positief gevoel.

Wilt u meer tips voor het uitnodigen van bezoekers op uw stand neem dan gerust contact met ons kantoor op via 0365481122 of mail ons via info@abcdisplay.nl. Wij hopen u op weg te helpen met de bovenstaande tips en wij zijn u graag van dienst met verder advies over een succesvolle beursdeelname. U bent van harte welkom op onze showroom waar wij u ook kunnen adviseren over diverse beursstand mogelijkheden, vanzelfsprekend komen wij ook bij u langs als u dit prettiger vindt.

tips voor het uitnodigen van bezoekrs op uw stand beursstand inrichten, as-benelux Hoeksstand