Deelnemen aan een beurs

deelnemen aan een beurs, Press stand ABC Display

Het nieuwe beursjaar komt snel dichterbij. Nog een paar weken en dan is het 2018 en gaat het beursseizoen weer van start en gaat u wellicht deelnemen aan een beurs. Een maand met feestdagen scheidt ons van de drukte van hopelijk drukbezochte vakbeurzen. Wanneer u van plan bent om met uw bedrijf aanwezig te zijn, dan is het belangrijk om een goede beursstand te hebben. Nu is de tijd om de voorbereidingen daarvoor te treffen. Er zijn een aantal punten waar u op moet letten bij de inrichting van uw beursstand.

Tips goed deelnemen aan een beurs

Tip 1: Zorg dat uw stand goed zichtbaar is. U wilt wel opvallen tussen uw vakgenoten. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld met hoogtes te werken, dat kan door gebruik te maken van zuilen of door middel van het gebruik van licht, kleur en/of fotografie. Hierdoor valt u niet alleen op maar straalt uw beursstand ook professionaliteit uit.

Tip 2: De looproute in uw stand is ook van belang. Het is prettig als uw stand zo is ingericht dat men gemakkelijk door uw stand kan lopen, uw producten goed kan zien en dat u ziet wie er binnen komt. Niets is vervelender dan wanneer men niet geholpen wordt terwijl men dat wel wilt, omdat u ze niet ziet binnen komen of omdat de vertegenwoordigers onderling staan te praten. Alhoewel de meeste klanten op afspraak komen zijn er toch altijd klanten die spontaan binnen komen en wellicht een mooie nieuwe order bij u neer leggen. Zorg dat u deze klanten niet misloopt.

Tip 3: Houdt uw stand overzichtelijk. Wat ook vaak gebeurt, is dat men een stand voorbij loopt omdat men niet kan zien wat de standhouder verkoopt omdat het te rommelig of te vol is. Hou het overzichtelijk. Zorg dat er voldoende opbergruimte aanwezig is. Een kast kan gemakkelijk ingebouwd worden in de stand. In welke ruimte dan ook. Groot of klein. U kunt hier uw jas en tas kwijt en folders of extra producten opslaan. Zo houdt u de stand netjes en overzichtelijk.

Extra tip

Tip 4: Duidelijke displays voor uw productpresentatie. Het is heel belangrijk dat u uw producten goed kan presenteren zodat uw klanten duidelijk kunnen zien wat u te bieden heeft. Dan is het belangrijk dat presentatiekasten en mobiele vitrines mooi zijn geïntegreerd in de stijl van uw stand. Wanneer u gebruik maakt van een modulaire beursstand dan kan dat zeer eenvoudig worden gerealiseerd.

deelnemen aan een beurs, netwerken is hot

Deelnemen aan een beurs met een modulaire stand

Welk type stand u gaat gebruiken hangt geheel af van de omvang, het budget en het doel van de beursstand. Stands zijn er in allerlei soorten en maten, van een simpele wand tot een prachtig luxe paviljoen. Aan u de keus. Hoe vaak gaat u de stand gebruiken, wilt u huren of kopen? Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden maar uw inrichting kunt u daar te allen tijde bij elke optie op aan passen. Hou daarbij altijd de behoefte van uw klant in uw gedachten. U bent daar voor de klant. De klant is daar niet voor u!

Meer weten?

Voor hulp bij het maken van deze keuzes of advies over de juiste inrichting van uw stand en deelnemen aan een beurs kunt u altijd bij ons terecht. U bent van harte welkom op onze showroom of wij komen bij u op de zaak, wat u wilt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek. Bel ons kantoor via 0365481122 of mail ons via info@abcdisplay.nl. U kunt ook uw gegevens achter laten op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.