Reizende Tentoonstelling

5 Tips voor een Reizende Tentoonstelling.

ABC Display produceert sinds 1979 draagbare tentoonstellingspanelen om een reizende tentoonstelling professioneel en gemakkelijk te laten verlopen. In de loop der tijden hebben wij veel klanten geholpen om de juiste oplossing te realiseren voor hun reizende tentoonstelling.

In veel situaties wilt met met een reizende tentoonstelling inzichten verschaffen middels printen, posters en indrukwekkende print visuals.
Soms komen er kunstwerken zoals schilderijen en beelden bij kijken welke gepresenteerd moeten worden in verschillende ruimtes over de wereld of specifieke regio’s.

Wij willen u graag ondersteunen om u met deze pagina inzichten te geven zodat u op een zo gemakkelijke manier een professionele reizende tentoonstelling kunt realiseren.

Hier geven wij 5 belangrijke tips waarmee u hopelijk weer een stap dichterbij komt om de tentoonstelling vorm te geven.

Wat is belangrijk voor uw reizende tentoonstelling?

Als men het heeft over een reizende tentoonstelling dan moet een presentatie/tentoonstelling op verschillende locaties weergeven worden. Dit kan zijn binnen een gemeente of regio maar kan ook een tentoonstelling zijn welke over de wereld reist.

Het kan zijn dat er één of meerdere mensen met de tentoonstelling meereizen om deze op en af te bouwen of dt u op locatie mensen inschakelt welke dit verzorgen.

In beide situaties is het verstandig dat u werkt met een systeem wat snel en eenvoudig te monteren en demonteren is, liefst zonder gereedschap.

Tip 1: Kies voor een systeem wat u gemakkelijk en zonder gereedschap plaatsen kunt. 

Niet elke locatie is hetzelfde. U kunt nog zo goed de voorselectie maken en de locaties uitzoeken, uit praktijk blijkt echter dat geen enkele locatie hetzelfde is.

Mede hierom adviseren wij om te zorgen dat u werkt met een systeem wat modulair inzetbaar is en per locatie van vorm en afmeting kan wijzigen.

Met een modulair systeem zorgt u ervoor dat de tentoonstelling te allen tijde geplaatst kan worden en dat u niet per locatie de tentoonstelling hoeft aan te passen.

Zo bestaan er systemen zoals het Click Paneel systeem met ronde buizen. Dit zorgt dat u elke gewenste radius kunt plaatsen en dus uw presentatie op locatie nog kunt optimaliseren.

Kijk hiervoor op www.abcdisplay.nl/expositiepanelen

Tip 2: Selecteer een Modulair in te zetten systeem.

Laat een transport van uw materialen geen roet in het eten gooien. Wat vaak gebeurt is dat mensen willen besparen op de kosten van goede verpakking.

Het komt echter vaak voor dat er juist dan tijdens het vervoeren van de materialen items beschadigen. 

Denk aan het hoekje van een paneel of fotoprint. Verkeerd opgeborgen printen of connector systemen welke kwijt raken.

Wij leveren onze tentoonstellingspanelen met een volledig afsluitbare flightcase.

Deze kust wordt gefabriceerd met een sterk houden plaatsysteem en aluminium stootranden. Specifiek ontwikkeld voor uw reizende tentoonstelling.

Elke item zit in een apart compartiment opgesloten en kan hierdoor onmogelijk beschadigen tijden het vervoeren. Zelfs als dit een wereldwijd over een weer vervoerd wordt.

Goede zorg van uw Reizende tentoonstelling.

Tip 3: Zorg voor Professionele verpakkingsmaterialen.

Bekijk goed welke ophangsystemen u wenst te gebruiken voor de reizende tentoonstelling.

Vaak weet u van te voren wat er tentoongesteld gaat worden maar het kan prettig zijn om enige flexibiliteit in te bouwen.

Wanneer er een situatie wijzigt of als u na verloop van tijd bepaalde punten wilt aanpassen.

Hiervoor hebben wij onze tentoonstellingspanelen uitgerust met drie verschillende ophang en bevestigingssystemen. 

In het geval van onze Click Panelen zijn deze systemen:

  • Velcro Zelfklevend Haakband
  • Punaises
  • Schilderij ophanghaken.
  • Product kubussen.

Met deze vier opties kunt u kunstwerken, poster printen, naambordjes en andere items goed tegen te panelen plaatsen.

Met de Product kubussen heeft u de optie om zwaardere of grotere werken te presenteren.

Tip 4: Zorg voor de juiste ophang en bevestigingsmaterialen.

Als laatste tip willen wij u adviseren om een betrouwbare partner te selecteren.

Kies voor een firma met ruime ervaring en een systeem wat u ook over 10 jaar nog kunt uitbreiden en aanpassen indien nodig.

Het kan zijn er na enkele jaren van een actieve reizende tentoonstelling vernieuwingen nodig zijn aan de panelen. In dat geval wilt u kiezen voor een systeem wat niet na een aantal jaren uit de productie is.

De panelen van ABC Display worden sinds 1979 geproduceerd en zijn inmiddels een bewezen systeem in de wereld van de congressen en reizende tentoonstellingen.

De materialen zijn te verkrijgen in verschillende afwerkingen met printen, lichtdoorlatende paneelwanden of een Textiel velours bekleding.

Optimale flexibiliteit voor uw reizende tentoonstelling treft u in het Click paneel systeem.

Contact ABC Display en laat u optimaal adviseren door onze professionals. 

TOP