Tips voor het inrichten van uw beursstand

ABC Display heeft jaren ervaring met het inrichten van beursstands en geeft u graag advies en tips voor het inrichten van uw beursstand. Wanneer u deelneemt aan een beurs is uw beursstand uw visitekaartje. De etalage van uw winkel. Daarom is het heel belangrijk dat u uw beursstand goed inricht.

Waar moet u op letten bij het inrichten van uw beursstand?

Tip 1. Richt uw beurstand efficiënt in. Zorg dat er voldoende loopruimte is voor uw klanten, zodat het uitnodigt om naar binnen te komen. Zorg dat uw zicht heeft op de toegang tot uw stand, zodat u bezoekers welkom kan heten als zij voor uw stand staan of binnen komen. Niets is zo vervelend als men zich genegeerd voelt.

Tip 2. Zorg voor een ontvangstruimte. Dit hoeft niet een aparte ruimte te zijn, hoeft ook niet groot te zijn, een zitje of een statafel met twee barkrukken is voldoende.

Tip 3. Wilt u opvallen? Regel dan reuring op uw stand of ontplooi activiteiten buiten uw stand, zowel binnen in de beurshal of buiten het complex. Dit kan door middel van een ludieke actie, het uitdelen van flyers of een hapje en een drankje of bijvoorbeeld met een DJ op uw stand.  Reuring in uw stand trekt bezoekers!

Tip 4. U kunt gebruik maken van hoogtes. U van alle hoeken van de beurshal te zien wanneer u met uw stand de hoogte in gaat. Bijvoorbeeld door het gebruik van tot wel 5 meter hoge presentatiewanden of presentatiezuilen. U kunt ook iets boven uw stand hangen of met lichteffecten werken.

Tip 5. Draag rust en professionaliteit uit in uw inrichting. Kijk naar uw huisstijl, de fotografie, de kleurstelling van uw stand. Zorg dat het op elkaar is afgestemd en dat de boodschap duidelijk is. Neemt u producten mee naar de beurs, zorg er dan voor dat deze duidelijk worden tentoongesteld, zodat uw bezoekers ze kunnen zien, ook als er meerdere bezoekers tegelijk in uw stand aanwezig zijn. U kunt hier bijvoorbeeld een mobiele vitrinekast voor gebruiken, die geheel is voorzien van prints in uw huisstijl of campagne boodschap.

inrichten van uw beursstand, Beurswand hoek, opvallen met de mobiele presentatiekast

Het goed inrichten van uw beursstand zorgt voor het slagen van uw beursdeelname

Personeel is daar een onderdeel van

Zoals eerder gezegd, uw beursstand is uw etalage. Die moet u mooi inrichten. Wanneer bezoekers langs lopen, moet het voor hen direct duidelijk zijn wat u hen biedt, ze willen direct een sfeer proeven en het moet uitnodigend zijn om binnen te lopen. Daarom is uw personeel ook zo belangrijk. Een open en vriendelijke houding nodigt meer uit dan medewerkers die met elkaar staan te praten en niet op hun omgeving letten. Helaas komt dit maar al te vaak voor. Het trainen van uw personeel is daarom geen onnodig goed. Daarnaast is het belangrijk uw personeel goed te briefen van te voren. Waar moeten ze op letten? Wat wilt u bereiken tijdens deze beurs en wat zijn uw doelstellingen? Wat verwacht u van uw personeel, zijn er targets? Neem deze op in hun KPI’s. Dit is heel belangrijk voor een geslaagde beurs.

Meer weten?

ABC Display adviseert u graag over het inrichten van uw beursstand. Wilt u hier meer over weten of over de aanschaf of het huren van onze standbouw systemen? Wilt u graag advies op maat of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 of mail naar info@abcdisplay.nl. Bij ABC Display zijn wij dagelijks geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur u bent van harte welkom. U kunt ook uw gegevens achter laten op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.