De beurs is een onderdeel van uw marketingstrategie

Wanneer u deelneemt aan een beurs wilt u meteen verkopen zodra de deuren open gaan. Maar zo werkt het vaak niet. De beurs is een onderdeel van uw marketingstrategie. Het zorgt onder andere voor zichtbaarheid, herkenning en het opbouwen van naamsbekendheid.

De beurs is een belangrijke pijler

Waar vindt u veel klanten tegelijk op een plaats? Op een beurs. Daarom is de beurs een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie. Via een beurs komt u snel met uw doelgroep in contact en het is een uitgelezen plaats om te netwerken en een mogelijkheid om naamsbekendheid op te bouwen. Vooral als men u daarna via online kanalen of via vakbladen opnieuw ‘tegenkomt’. De volgende keer dat u op een beurs staat zal men zeker bij u binnen komen. Men zal u online opzoeken of bij u op de zaak langs komen en ga zo maar verder. De kracht zit hem in de herhaling!

De beurs is een onderdeel van uw marketingstrategie

Wanneer u een combinatie van kanalen inzet om uw zichtbaarheid bij uw doelgroep te vergroten, zult u zien dat men u steeds beter kan vinden. Wanneer u deelneemt aan een beurs hou dan wel een aantal belangrijke punten in de gaten.

 • Zorg dat uw stand overzichtelijk is
 • Laat duidelijk zien wie u bent en wat u uw klanten biedt
 • Zorg dat uw personeel weet wat uw doel van deelname is, dat de neuzen allen dezelfde kant opstaan
 • Zet meerdere kanalen in om uw bedrijf te presenteren (ook tijdens de beurs):
  • online
  • social media
  • adverteren in vakbladen
  • beurzen en congressen
  • netwerk bijeenkomsten

Inzet social media

Zo kunt u tijdens uw beursdeelname twitteren en Facebook en LinkedIn posts plaatsen over wat er op de beurs gebeurd. U kunt ook een vlog maken zodat uw klanten al vast in de stemming komen en zien hoe gezellig of druk het bij u op de stand is. Daarnaast is het op deze manier gemakkelijk voor bezoekers om uw stand te herkennen. Als u een hashtag (#) meegeeft aan uw beursdeelname, kunnen uw klanten en bezoekers ook over u posten en krijgt u nog meer exposure.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over het inzetten van een goede marketingstrategie of heeft u vragen over een van onze producten? Wilt u graag advies op maat of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 of mail naar info@abcdisplay.nl. Bij ABC Display zijn wij dagelijks geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur u bent van harte welkom op onze showroom om de kwaliteit van onze producten zelf te ervaren. U kunt ook uw gegevens achter laten op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.