Wat is de beste beursopstelling?

U gaat deelnemen aan een beurs en u vraagt zich af wat is de beste beursopstelling? Waar genereer ik de meeste bezoekers mee of waar ben ik het beste zichtbaar? Dat zijn hele belangrijke vragen bij de keuze van uw deelname.

Verschillende standtypes en standindelingen

Er zijn verschillende standtypes en standindelingen. Ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Wat u kiest is afhankelijk van:

 • het type beurs
 • de beschikbare beursoppervlakte
 • heeft u meerdere beursdeelnamen per jaar
 • uw budget
 • gaat u de stand huren of kopen

Daarbij zijn de volgende aspecten ook van belang:

 • hoeveel bezoekers komen er op de beurs?
 • valt uw stand op? Zowel de locatie als de indeling, als de boodschap
 • is het duidelijk voor de bezoekers wie u bent en wat ze bij u kunnen kopen?
 • is uw beursmateriaal goed zichtbaar?

Wanneer u een goede plek op de beurs heeft, maar uw stand ziet er niet uitnodigend uit, dan lopen bezoekers uw stand alsnog voorbij. ABC Display helpt u graag met de inrichting en de visualisatie van uw stand, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of u wel opvalt bij het publiek en of u genoeg en vooral de juiste bezoekers naar uw stand trekt. Wij bieden u diverse beursmaterialen en beurssystemen, zoals ons Press-systeem, onze presentatiekasten (LIFT showcase), beurswanden of zuilen, die gemakkelijk door een persoon in elkaar gezet kunnen worden, flexibel zijn toe te passen en licht van gewicht en compact te vervoeren  zijn. Dan blijft alleen de vraag over wat is de beste beursopstelling?

Wat is de beste beursopstelling voor uw bedrijf?

Hoekstand

Alhoewel de hoekstand niet de meest voorkomende optie is, vinden wij dit wel de beste optie. Deze stand is aan twee zijden afgesloten en aan twee zijden open. Hierdoor heeft u het voordeel dat bezoekers van 2 elkaar kruisende gangpaden toegang hebben tot uw stand. Uw visuals en productpresentatie springen meer in het oog voor de bezoekers en er zijn meer ontwerpmogelijkheden mogelijk dan met een tussenstand, waar men maar van een kant uw stand in kan. Men moet al echt voor uw stand staan om te zien wat u te bieden heeft.

Bij een hoekstand heeft u twee wanden tot uw beschikking en u kunt het middengedeelte goed benutten, bijvoorbeeld met een balie en een zuil. Wanneer u deze ook nog eens een hoogte van vijf meter meegeeft, kunnen bezoekers uw stand niet meer voorbij lopen. Ook het lichtinval is beter in een hoekstand door het open karakter van de stand. Er zijn natuurlijk minder hoekstands beschikbaar tijdens een beurs, dus het vergt wel meer van uw budget, maar dat levert u ook op!

wat is de beste beursopstelling

Hoekstand met zuil

Overige standopstellingen

 • Kopstand – Voordeel is dat bezoekers van drie kanten de stand in kunnen lopen. Nadeel is dat u maar een wand ter beschikking heeft om communicatie op te hangen. U zult dan meer van uw vloeroppervlak gebruiken.
wat is de beste beursopstelling

Kopstand

 • Tussenstand – Dit is de meestvoorkomende opstelling. U staat met een aantal andere exposanten op een rij. U heeft wel drie wanden tot uw beschikking om uw boodschap en producten ten toon te stellen. Daarbij is het duidelijk waar uw klanten uw stand binnen komen, het is makkelijker om hen te verwelkomen en aan te spreken.
wat is de beste beursopstelling

Tussenstand

 • Eilandstand – U staat geheel los en u heeft geen muren. Alle communicatie staat los in de ruimte. U kunt dan bijvoorbeeld werken met een mooie opvallende balie, roll up banieren, mobiele vitrinekasten, zuilen, waar u bijvoorbeeld LED schermen aan kunt ophangen en tablets in kunt plaatsen. Er zijn genoeg mogelijkheden. U bent van alle kanten zichtbaar. Maar er lopen wellicht ook veel bezoekers door u stand die voor u niet relevant zijn. Daarbij moet uw personeel goed opletten zodat klanten niet weglopen omdat ze geen aandacht krijgen.
wat is de beste beursopstelling

Balie in Eilandstand

 • Doorloopstand – Deze staat vaak tussen twee hallen in of van het ene gangpad naar het andere. Er is geen achterwand, alleen twee zijwanden. Een nadeel is dat men het als doorgang gebruikt en dat er ook hier veel bezoekers langs komen die voor u niet relevant zijn, waardoor u w klanten niet direct opmerkt. Aan de andere kant is veel reuring op een stand wel altijd een reden voor andere bezoekers om ook te komen kijken en iedereen passeert uw stand, ook relevante bezoekers.

Wat is de beste standlocatie?

Naast de vraag wat is de beste beursopstelling is er ook nog de vraag wat is de beste standlocatie? Waar op de beurs staat u het beste met uw stand? Er zijn een aantal factoren die daar bij meespelen. Een aantal punten waar u rekening mee kunt houden zijn:

 • waar worden seminars en lezingen gehouden? Daar zijn gedurende de dag veel mensen aanwezig.
 • in de buurt van een terras of food court zijn ook altijd meer mensen aanwezig. Een nadeel kan wel zijn dat ze het zicht op uw stand blokkeren.
 • hoeveel ruimte is er rondom uw stand, zit uw stand in de loop of aan het einde van de hal?
 • waar zit uw directe concurrentie?

Hoe beter uw plek hoe meer aanloop u heeft, mits uw stand uitnodigend is en het duidelijk voor de bezoeker is wat u hen te bieden heeft. Maar er zit meestal ook een kostenaspect aan. Of dit voor u haalbaar is en of de kosten opwegen tegen de opbrengsten kunt u alleen zelf bepalen.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over wat is de beste beursopstelling of de aanschaf of het huren van onze mobiele beursstands of heeft u vragen over een van onze andere producten? Wilt u graag advies op maat of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 en vraag gelijk een vrijblijvende 3D voorbeeldschets aan. U kunt ook uw gegevens achter laten op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.