Search Engine Optimisation (SEO) wat is dat?

Wellicht vraagt u zich af, Search Engine Optimisation (SEO) wat is dat? U heeft er wel over gehoord maar precies weten wat het inhoud doet u niet. Dat is begrijpelijk. Er zijn tegenwoordig zoveel woorden die gebruikt worden voor op het internet.

Search Engine Optimisation (SEO) in het kort

Search Engine Optimisation (SEO) houdt in dat de website of webpagina zo gemaakt en opgebouwd wordt dat deze in een zoekmachine bovenaan komt te staan. Dat de pagina organisch steeds beter naar bovenkomt wanneer er gezocht wordt op trefwoorden die in de website zijn gedefinieerd.

Dit is een proces waarbij zoekmachines (bijvoorbeeld Google bot) op meerdere punten kijken naar uw website. Op het gebied van tekst, visuals en inhoud (content) maar ook op het gebied van gebruiksgemak, vindbaarheid van informatie, het gebruik van call to actions (zorgen dat men gemakkelijk contact kan opnemen, of bijvoorbeeld een white paper kan downloaden, waarbij de bezoeker zijn email adres achterlaat) of linken die in de website staan (bijvoorbeeld naar YouTube) of naar de website lijden. Wanneer meerdere externe website linken naar uw website dan ziet Google bot dat als een pluspunt. U bent dan vast populair en dan wil Google bot uw website of pagina graag naar voren plaatsen. U kunt een zoekmachine zien als een soort marktplaats. De beste producten komen bovenaan te staan.

Wat kunt u doen om uw website naar boven te plaatsen

Search Engine Optimisation (SEO) of te wel zoekmachine optimalisatie kunt u laten uitvoeren door een SEO expert. Deze kan uw website doorlopen en aangeven waar pagina’s, teksten etc. verbeterd kan worden. Het is zeker de moeite waard om uw site te laten checken. Wanneer u zelf uw website heeft gemaakt of bijhoudt en u werkt met WordPress dan kunt u ook gebruik maken van Yoast. Dit is een plugin waarmee u uw SEO kunt checken. In ieder geval met betrekking tot uw content.

ABC Display heeft ook een SEO specialist in huis die u graag van dienst is. Neem gerust contact op of kom langs. De koffie staat klaar. Bekijk ook onze SEO pagina voor meer informatie.

Heeft u vragen?

Search Engine Optimisation (SEO) wat is dat? Wilt u hier meer over weten of over de aanschaf of het huren van presentatiematerialen? Wilt u graag advies op maat of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 of stuur een email naar info@abcdisplay.nl. Bij ABC Display zijn wij dagelijks geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur. U kunt ook uw gegevens achter laten op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

#seo #website #zoekmachineoptimalisatie #google