Online optimalisatie voor een betere conversie

Vraagt u zich af hoe u er voor kunt zorgen dat uw verkopen online verbeteren of hoe u meer afspraken kunt krijgen via uw online kanaal? Maak dan gebruik van online optimalisatie voor een betere conversie. Daar zijn technieken voor ontwikkeld, waardoor u bezoekers op uw website meer kunt prikkelen om over te gaan tot die handelingen die u graag wilt. Het is geen tovermiddel en u dwingt uw bezoekers tot niets, maar u stimuleert het onbewuste brein tot het maken van positieve beslissingen.

Hoe zet u online optimalisatie in?

Uit neurologisch onderzoek is gebleken dat het onbewuste brein 85% van de beslissingen neemt en dat het bewuste brein daarop redenen bedenkt waarom die beslissingen zijn gerechtvaardigd. Hierdoor krijgt u het gevoel dat u bewust een keuze heeft gemaakt. Het is natuurlijk niet zo dat alles maar onbewust wordt besloten en u er bewust als een mak lammetje mee akkoord gaat. Zo zal u onbewust wellicht graag een mooie Ferrari willen kopen maar zelfs als die in de aanbieding is dan zal u die niet aanschaffen als dit niet binnen uw budget valt.

Maar wanneer u al van plan was om iets aan te schaffen, maar er nog niet uit was waar u dat ging doen, dan kunnen een aantal technieken u wel over de streep trekken om dat op dat moment bij dat bedrijf te doen die deze technieken heeft toegepast. Een aantal voorbeelden:

Zet in op consistentie

Wanneer iemand fan van een bepaald merk is, zal hij niet snel wisselen van merk. Zeker als er een hele gevoelswaarde is gebouwd omtrent dat merk. Onze drang naar consistent gedrag komt door twee factoren: consistente mensen worden als betrouwbaarder gezien én het zorgt voor gemak. Als iemand eenmaal een standpunt heeft ingenomen hoeft hij niet steeds opnieuw dezelfde afweging te maken. Dit onbewuste mechanisme bespaart veel tijd en energie.

Speel op uw website in op onze drang naar consistentie. Bied bezoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid om een verlanglijstje te maken om producten/diensten te bewaren. Hiermee laat u bezoekers hun aankoopintentie tonen en is de kans groter dat men ook daadwerkelijk tot koop overgaat.

Verlies geeft stress

Ons gedrag wordt in grote mate gestuurd door onze angst voor verlies. Ons brein wil koste wat kost (mogelijk) verlies voorkomen. Verlies geeft namelijk psychische stress en dat wil ons onbewuste brein voorkomen. Verlies weegt zelf twee tot drie keer meer op tegen positieve consequenties.

Meldt daarom op uw website niet alleen positieve punten van uw product of dienst, maar vooral ook wat men misloopt als men het product niet aanschaft. Dit prikkelt de angst voor verlies.

online optimalisatie voor een betere conversie

Keuzestress werkt averechts

Biedt uw klanten niet te veel keuzes aan. Dit werkt averechts. Ons brein kan te veel keuzes niet handelen en zal dan afhaken. Ons DNA is (nog) niet ingesteld op zoveel keuzes. Vroeger in de oertijd waren die keuzes er niet.

Biedt niet meer dan 3 opties aan, ook al heeft u veel meer te bieden. Het is wel handig om bij uw klanten uit te vinden waar hun interesses liggen, dan kunt u de juiste 3 keuzes aanbieden.

Mensen volgen graag anderen

Wilt u meer weten over online optimalisatie voor een betere conversie bedenk dan dat veel mensen worden beïnvloed door anderen. Wat vindt de buurman? Wat vind een goeroe? Vooral als men zich in een nieuwe situatie bevindt en niet op eigen ervaring kan berusten.

U kunt gebruik maken van een beoordeling van een belangrijke persoon uit het vak, van een bekende Nederlander die uw reclame boodschap brengt of gebruik maken van reviews van klanten. Ook het geven van sterren aan uw producten en uw service werkt positief. Bij veel positieve beoordelingen zullen nieuwe klanten sneller beslissen om bij u te kopen. Let wel dat er niet alleen positieve beoordelingen staan, want dat wekt argwaan, er mogen best ook negatieve reacties tussen staan…

Online optimalisatie voor een betere conversie? Mensen willen graag producten die schaars zijn

Wanneer producten moeilijk te verkrijgen zijn lijkt ons brein dat product nog meer te willen hebben dan wanneer het gewoon voor handen is. Het product lijkt dan belangrijker en meer waardevol.

U kunt schaarste inzetten door:

  • Tijdslimiet aan te geven
  • Beperkt aantal beschikbaar te stellen
  • Een exclusief voordeel aan te bieden op het product
  • Beperkt verkrijgbaarheid aan te geven

Meer weten?

U ziet dat er verschillende mogelijkheden zijn om uw online conversie te verbeteren en er zijn nog veel meer technieken toe te passen. Deze technieken zijn gebaseerd op neurowetenschap. Wilt u meer weten over online optimalisatie voor een betere conversie, SEO/SEA of wilt u persoonlijk advies over hoe u uw conversie kan verbeteren? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 of mail naar info@abcdisplay.nl. Bij ABC Display zijn wij dagelijks geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur u bent van harte welkom. U kunt ook uw gegevens achter laten op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.