Netwerken is HOT!

Dit keer is de eigenaar van ABC Display Cyrus Truyens aan het woord. Hij werkt al heel lang in dit mooie familiebedrijf. ABC Display is sinds 1979 actief als producent van draagbare presentatiewanden, modulaire stands en expositiepanelen. Daarnaast ontwikkelden zij zelf het unieke Press-systeem. Bij ABC Display kan men de presentatiesystemen zowel kopen als huren.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van beurzen en congressen. Cyrus deelt met ons zijn inzichten over deze branche. “Netwerken is hot”, zegt hij en hij legt uit waarom.

Jij zegt: ‘Netwerken is hot’, leg eens uit?

“Tijden zijn veranderd, de wereld is groter geworden en gelijk onduidelijker. Als je tegenwoordig zaken wilt doen vraag jij je af bij wie moet je zijn, waar, wie is te vertrouwen en wie niet? Het aanbod is zo veel groter dan vroeger. Door de online mogelijkheden is de ‘sky the limit.’ Vroeger stond je op een beurs, daar stonden een aantal, meestal bekende leveranciers en dat was het. Klanten kwamen daar naar toe om nieuwe ontwikkelingen te zien en zaken te doen. Meer was het niet. Daarnaast had je de winkel om de hoek.

Maar ook andersom. Hoe bereik je de mensen tegenwoordig? Online is belangrijk, maar hoe val je op bij je doelgroep en hoe kom je uiteindelijk met ze in contact? Via netwerkbijeenkomsten leer je professionals kennen waarmee je een band opbouwt en die gaan dienen als jou vertegenwoordiger en jij als die van hun. Zij leren jouw verhaal kennen en gaan jouw product of kennis aanbevelen bij hun netwerk. Ze bieden jou een warm contact, een voet tussen de deur. Zo groeit jouw netwerkwerk ook. Uiteindelijk draait het in zakendoen om vertrouwen en gunnen, voor wat hoort wat, ‘I scratch your back, you scratch mine’. Naast dat je een enorm goed product moet bieden en weten waar je het over hebt, natuurlijk!”

Zijn beurzen en congressen dan overbodig geworden?

“Nee zeker niet. Je ziet een duidelijke verschuiving. Tegenwoordig zijn beurzen meer professionele netwerkbijeenkomsten geworden en bieden een prima podium om je (potentiële) klanten beter te leren kennen. Het is een mooie gelegenheid om jouw huidige klanten uit te nodigen en te veteren en daarbij nieuwe relaties op te bouwen met andere professionals. Het draait niet meer alleen om het laten zien van nieuwe technieken en producten en om verkopen. Meer om relaties opbouwen, dan komt het zaken doen vanzelf”.

Is Nederland een groot beurzen- en congressenland, of moet je daarvoor vooral in het buitenland zijn?

“Nederland kent een heel aantal bekende beurzen en congressen, zoals de Horecava, de Huishoudbeurs en de Vakantiebeurs, maar ook heel veel vakbeurzen. Alhoewel men wel ziet dat de bezoekersaantallen teruglopen, worden ze toch nog graag bezocht. Maar ook in het buitenland zijn er verschillende heel belangrijke beurzen en congressen. Zoals in de interieur industrie waar vooral de beurzen in Duitsland en in Gent erg belangrijk zijn. Met mobiele en modulaire beursstands en presentatiemiddelen is het tegenwoordig zeer gemakkelijk en veel goedkoper dan vroeger om deel te nemen aan beurzen en goed zichtbaar te zijn in het buitenland. Omdat de doelgroep niet ophoudt in Nederland doordat we nu online onze producten en diensten wereldwijd kunnen aanbieden is het belangrijk om je netwerk ook in het buitenland uit te breiden. Netwerken is hot, ook in het buitenland. Onze producten zijn veelal in rolkoffers of draagtassen te vervoeren en kunnen ook verpakt in dozen worden verscheept. Zelfs per vliegtuig. Een gemiddelde beursstand kan zelfs in een personen auto worden meegenomen”.

netwerken is hot

Hoe belangrijk is het om goed zichtbaar te zijn bij je doelgroep en hoe krijg je dat voor elkaar?

“Heel belangrijk. Als je niet zichtbaar bent dan besta je niet! Tegenwoordig is het heel belangrijk om online zichtbaar te zijn, maar alleen daarmee kom je er niet. Het is belangrijk dat je aanwezig bent waar je doelgroep is en dat men meteen kan zien waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Wanneer je op een netwerkbijeenkomst of een beurs bent zorg dan dat je met mooie presentatiemiddelen aanwezig bent, gemaakt van goede materialen en een hoogwaardige drukkwaliteit. Door een duidelijke boodschap te communiceren, maar ook door gebruik te maken van hoogte, zuilen, een mobiele vitrine of bijvoorbeeld multimedia val je op bij de bezoekers.

Daarnaast is het belangrijk om te leren een goede pitch te houden in 50 seconden. Leer hoe je kort en bondig duidelijk maakt wie je bent en wat je iemand kan bieden. Dat is nog best wel moeilijk, maar daar zijn cursussen voor. Zeker op netwerkbijeenkomsten komt dat goed van pas. Praat met meerdere mensen, hou het kort en bondig en zorg dat je visitekaartjes uitdeelt aan de juiste personen en ontvangt…”

Wilt u meer weten?

Netwerken is hot en zichtbaarheid is erg belangrijk, dat blijkt wel uit het verhaal van Cyrus Truyens. Wilt u meer weten over ABC Display of de aanschaf of het huren van mobiele presentatiematerialen of heeft u vragen over een van onze andere producten? Wilt u graag advies op maat of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 of email naar info@abcdisplay.nl, U kunt ook uw gegevens achter laten op het contactformulier op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

netwerken is hot