Wel of geen Google Adwords campagne?

Moet u nu wel of geen Google Adwords campagne inzetten? Dat is een goede vraag. Wordt u al gemakkelijk gevonden online? Niet alleen als men op uw naam zoekt maar ook als men op een van uw producten zoekt die u verkoopt. Want waarschijnlijk kent niet iedereen uw bedrijfsnaam.

Komt u niet automatisch bovenaan of op de eerste pagina in Google, dan kan een Google Adwords campagne u helpen om online beter gevonden te worden.

Moet u wel of geen Google Adwords campagne inzetten?

Kiest u er voor om toch een Google Adwords campagne in te zetten dan is het erg belangrijk dat u op een aantal punten let, zoals:

  • Welke zoekwoorden koopt u in
  • Kloppen uw landingspagina’s
  • Welke prijs per klik is reëel

Want u wilt natuurlijk wel waar voor uw geld en u wilt ook bij een zoekopdracht bovenaan komen te staan. Zouden bovenstaande punten niet goed worden ingezet dan is er zelfs kans dat uw ad helemaal niet zichtbaar wordt, omdat alleen de eerste drie advertenties bovenaan komen te staan. Zou er niet goed voor u geboden worden of zijn uw landingspagina’s niet op orde dan schuift Google u naar onderen of maakt uw advertentie onnodig duurder…

Transparantie

Verwacht van uw Google Partner volledige transparantie! De Google-spend (de kosten per klik) kunt u zelf bepalen. U kunt een dagbudget samenstellen of een maandbudget, precies zo als u het wilt. Hoe hoger het budget, hoe meer kliks u mag verwachten. Uw Google Partner zorgt er voor dat binnen dit budget de beste resultaten worden behaald. Daarnaast betaald u waarschijnlijk een vast maandelijks bedrag om uw Google account te beheren en uw campagnes te managen. Er zijn verschillende soorten campagnes die u kunt inzetten. Welke het beste bij u past bespreekt u met uw Google Partner.

wel of geen Google Adwords campagne

Google Grant

Heeft u een non-profit organisatie (goede doel) dan kunt u een Google Grant aanvragen. U krijgt van Google dan een bedrag van ongeveer EUR 120.000 per jaar (een dagbudget van ongeveer
EUR 329) die u voor Google Adwords campagnes kunt inzetten. Tekstadvertenties met zoekwoord targeting, de zogenoemde ‘Gesponsorde links’, worden naast of boven de zoekresultaten van Google weergegeven. Wanneer een gebruiker op de advertentie klikt, wordt hij of zij naar de website van uw organisatie geleid.

Actief beheren

Een groot bedrag, dat wel op moet! Wanneer uw organisatie deelneemt aan het Google Grants-programma moet u zich actief bezighouden met uw AdWords-account om zo de Grant optimaal te benutten. Er zijn nog een aantal richtlijnen en voorwaarden waar uw bedrijf aan moet voldoen, alleen dan kunt u blijven deelnemen aan het Google Grants-programma. Deze voorwaarden kunt u bekijken op de Google Grant pagina. Om dit bedrag en uw online advertenties op een goede manier te managen is het aan te raden om dit samen met een Google partner te doen.

Met deze Grant kunt u uw liefdadigheidsinstelling online meer zichtbaarheid bieden. Zowel donatiepagina’s als acties of projectpagina’s kunt u promoten. U kunt uw naamsbekendheid vergroten en bij een groter publiek bekendheid genereren.

Wilt u meer weten?

Wel of geen Google Adwords Campagne? Heeft u vragen over Google Adwords of over het aanvragen van een Google Grant? Wilt u graag weten of een campagne voor u zin heeft en of u in aanmerking komt voor een Grant? Wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons kantoor via 0365481122 of email naar info@abcdisplay.nl. Wij geven u graag advies op maat. U kunt ook uw gegevens achter laten op het contactformulier op onze website, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.